Mètode Bike Fitting Vic

IniciMètode Bike Fitting Vic

Perquè Bike Fitting Vic?

A Bike Fitting Vic l’únic ciclista que ens importa ets tu. Apliquem un tipus de
metodologia únic, que explora al ciclista des del punt de vista fisiològic, biomecànic i del rendiment. A Bike Fitting Vic treballem amb l’anatomia específica que implica el pedaleig i equilibrem el gest tècnic de la pedalada mitjançant l’equilibri de les cadenes cinètiques tancades fisiològiques del ciclista. Amb tot això, després definim quins són els objectius, i apliquem el nostre sentit crític en la correcció dels problemes. Som pioners en la confecció de plantilles en ciclisme, úniques per a cada manera de pedalar, corregint varo/valg , rotacions i dismetries. Entre tot això , la fisioteràpia ens ajuda a corregir inèrcies perjudicials per el ciclista, i per això com a tret diferencial d’altres mètodes, nosaltres apliquem la fisioteràpia en la correcció de l’ajust. Comptem amb la tecnologia més avançada del món, STT SYSTEMS 3D, que juntament amb l’anàlisi de forces , torques i palanques complementem el nostre criteri amb però no és una solució en si mateixa.

Quin és l’objectiu?

Personalitzar les solucions a partir de l’anàlisi de les variacions cinemàtiques /
musculars com a conseqüència de l’ajust. Per això es busca establir punts de suport i reeducar les deficiències biomecàniques derivades de la inestabilitat intrínseca del pedaleig. Ajustar les mesures de la bicicleta atenent a totes les necessitats fisiològiques i anatòmiques en dinàmic per reduir moviments residuals, aconseguir confort , alineació, rendiment i reducció del risc de lesions associades a un incorrecte posicionament del sistema de palanques.
A Bike Fitting Vic entenem nostres estudis com a una experiència que implica totalment al biomecànic i al ciclista, iquant assolim l’objectiu comú, també ens sentim partícips d’aquest èxit.

La figura del biomecànic

La figura del biomecànic es importantíssima en l’argumentació de com fer una correcte aplicació de forces sobre la bicicleta. Té el criteri d’observar deficiències
biomecàniques que resulten de la interacció entre el ciclista i la seva bicicleta i que provoquen dolors (dolor als genolls, tendinitis, lumbars, coll, formigueig a les mans o peu …) , incomoditats o falta de rendiment. A Bike fitting vic si cal assessorem els complements ergonòmics més adequats per a cada cas per buscar augmentar el rendiment, reduir el risc de lesions i aconseguir una pràctica esportiva òptima, confortable i eficient. Per obtenir resultats és imprescindible comprendre molt bé qui és el ciclista, què vol aconseguir i per a què ha acudit a la nostra consulta. Un estudi en profunditat és l’eix central del nostre “saber fer” .

Biomecànica personalitzada

Comptem amb l’experiència de molts anys en ciclisme de carretera, Btt, yclocross i pista. L’anàlisi biomecànic (STT) més potent del mercat, amb càmeres 3D en dinàmic, , un ajust de cales làser i ergon, plantilles i un anàlisi de la pedalada complert. Anàlisis del moviment en 3 dimensions amb el sistema STT Systems.

Biomecànica específica del triatló

La flexió del tronc suposa un clar factor limitant a l’hora de realitzar el gest de pedalar. Diferenciem clarament la posició de TT, Half i per la llarga distància. La posició en triatló serà la més eficient i alhora sostenible i per tant la que ens permeti una millor transició a la cursa a peu. Una compensació de cadenes cinètiques encertada, una correcte alineació, un equilibri dinàmic entre pronació i supinació d’EEII , una correcte flexió dorsal i plantar de turmell i un equilibri entre la faixa abdominal i lumbar ens preserva la salut de les estructures necessàries per a la carrera a peu.

Procés

Comptem amb l’experiència de molts anys en ciclisme de carretera, btt, cyclocross i pista. L’anàlisi biomecànic (Bikefitting) més potent del mercat, amb càmeres 3D en dinàmic, , un ajust de cales làser, i un anàlisi de la pedalada complert. Anàlisis del moviment en 3 dimensions amb el sistema STT Systems.
1- Anamnesis sobre antecedents mèdics, esportius i relació biomecànica a sobre de la bicicleta .
2- Exploració en camilla -Rangs articulars -Balanç muscular -Detecció de lesions estructurals -Peu cavo/valgo -Genum valgo/varum -Rotacions, torsions i asimetries
3- Valoració a sobre de la bicicleta dels angles (goniometria) i eixos mecànics en funció del tipus de bicicleta de l’usuari (carretera, BTT, ciclocross o triatló) en 2 dimensions i en 3 dimensions.
4- Anàlisi de l’eficàcia del pedaleig mitjançant torque (rodet KICKR). Determinació de watts.
5- Correcció dels punts susceptibles a modificar en la bicicleta. Incorporació de falques, alces o plantilles per millorar els eixos mecànics en cas necessari.
6- Valoració i col·locació correcta de les cales i assessorament del tipus de calçat.
7- Configuració tren inferior; Ajust personalitzat d’altura i retrocés del selló.
8- Configuració tren superior. Ajust d’alçada i abast del manillar. Personalització de la distribució de pesos.
9- Registrar; registre de les mesures de la bicicleta.
10- Revisions, Proposta de revisió al cap d’un més de realitzar l’estudi biomecànic. El ciclista decideix quan vol revisar la proposta.

Investigació + Desenvolupament

I+D significa no conformar-se amb el què científicament ha estat trobat fins ara i continuar treballant juntament amb els nostres ciclistes per investigar i desenvolupar en una posició perfecte per a cada ciclista a sobre la bicicleta que li permeti ;Comoditat, Rendiment, eficiència i absència de dolors propis d’una postura inadequada.

La investigació és imprescindible per a comprendre tots els factors que engloben una correcte i eficient biomecànica; La Cinètica (aplicació de forces voluntàries i forces residuals sobre la bicicleta)i la Cinemàtica (estudi del moviment, angulacions,etc.)

Però és encara més important comprendre que en la fase de desenvolupament de poc serveixen els canvis en la bicicleta per alterar la cinètica i la cinemàtica si no generen impactes propioceptius en el ciclista. De poc serveix un estudi biomecànic si s’entén de manera “passiva” per part del ciclista. Independentment de la bicicleta, el que el ciclista activament estigui fent, tindrà un impacte directe en “la seva” Biomecànica. El ciclista haurà de comprendre per què fem els canvis en la bicicleta, i el professional li instruirà en les millores tècniques que li conduiran a una Biomecànica òptima. Si no és així, la seva experiència queda condicionada.